Presedintele Barroso apreciaza competenta Romaniei in cunoasterea zonei Balcanilor si a Europei de Est
"Un sistem pe deplin modern, cu raspundere democratica, cu hotararea clara de a lupta impotriva coruptiei si crimei organizate este in primul rand in interesul si in beneficiul cetatenilor romani", a declarat presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Durao Barroso, intr-un interviu acordat in exclusivitate "R.l.", cu prilejul vizitei sale in Romania.
Jose Barroso a precizat ca una dintre contributiile tarii noastre la Uniunea Europeana o reprezinta cunoasterea zonei Balcanilor si a Europei de
Est. Presedintele CE a mentionat insa ca inca nu sunt conditii de a oferi Republicii Moldova, in viitorul apropiat, perspective de aderare. In privinta statutului provinciei sarbe Kosovo, presedintele Barroso si-a exprimat speranta ca "Romania sa fie cu restul UE". Iar in privinta Marii Negre, a subliniat, avand in vedere interesul special al Romaniei, ca "UE face eforturi pentru a beneficia complet de sinergiile din regiune". Presedintele CE a dat asigurari ca se asteapta la o mare dezvoltare a zonelor rurale din tara noastra. Totodata, Jose Barroso a afirmat ca este in interesul pe termen lung al Romaniei sa aiba o piata energetica integrata complet in cea europeana, furnizare si distributie sigure si a spus ca tranzactia Rompetrol-KazMunayGaz va fi analizata de Comisie din punctul de vedere al pietei interne.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.