Presedintele Basescu a fost externat ieri la pranz si este gata sa-si reia activitatea. La iesirea din spital, a declarat ca s-ar fi operat si in cazul herniei de disc tot in Romania daca nu ar fi existat balbaiala si atacurile mediatice dintre Sorin Oprescu si ministrul Eugen Nicolaescu.
Datele medicale arata ca presedintele sufera de mai mult timp de hiperactivitate tiroidiana, iar simptomele i-au influentat comportamentul public. Acest lucru poate fi confirmat si de faptul ca presedintele a fost mai linistit in ultima perioada, timp in care a luat medicamente care sa scada activitatea glandei tiroide, ca pregatire pentru interventia chirurgicala.

Traian Basescu a fost externat ieri, dupa ce a suferit o interventie chirurgicala din cauza cresterii in marime a glandei tiroide si aparitiei unor noduli. Presedintelui i-a fost extirpat lobul drept al glandei si se va trata in continuare cu hormoni tiroidieni, pentru a-i compensa pe cei secretati de partea extirpata. Unul dintre noduli, destul de solid, i-a ingrijorat pe medici, dar la prima analiza pe viu a tesutului nu este vorba despre cancer. „In doua saptamani vor aparea si rezultatele biopsiei, care vor stabili cu siguranta daca este vorba de cancer sau nu”, a explicat dr. Dan Peretianu, medic endocrinolog la Policlinica Povernei. Pe langa tratamentul medicamentos, specialistii spun ca este nevoie de minim o saptamana-doua in care functia glandei tiroide sa fie tinuta sub observatie, chiar daca nu este nevoie de spitalizare pentru aceste proceduri. Traian Basescu a declarat ca se simte bine dupa operatie si a caracterizat procedurile medicale, in toate etapele sale, drept excelente, nu ca anul trecut, cand a fost internat la Elias si statea in rezerva, amortit si nu putea decat sa se uite la televizor, cum medicii tineau conferinte de presa sau se chinuiau sa stranga aparatura de prin Bucuresti „ca sa incropeasca sala de operatie“. „La ora 20.00 se dadea cu mopul, ca sa fie clar cum se pregatea operatia“, a mai povestit seful statului, sustinand ca a dorit pana in ultimul moment sa fie operat de hernie in tara, dar, cum fiecare minut devenea pretios, a trebuit sa aleaga o clinica straina. Basescu a plecat spre Viena, dupa ce anuntata sa operatie devenise subiectul unei noi dispute intre Oprescu si Nicolaescu. Presedintele a „evadat“ dintre comisiile de medici de la Bucuresti, pentru a fi operat de urgenta la o clinica particulara din Austria.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.