Presa a fost invitata sambata la o ceremonie a Marii Loji Nationale a Romaniei.
Evenimentul insolit a adus ceva presa la templul, cum zic dansii, din strada Gramont nr. 3. Domni si doamne intre doua varste, papioane, cocuri. O cucoana, actrita, prezenta la adunare, a rostit o rugaciune. Siroaie de lacrimi ii inundasera fata. Un popa, nestiind probabil ca masoneria este osandita de Biserica, si-a facut de lucru sfintind o troita din lemn. Troita este, traditional, o lucrare specifica civilizatiei lumii taranesti. Cei de fata comemorau "fratii incorporati in eternitate, in ultimele secole". Asa scria in Comunicatul masonic. Tot acolo se vorbeste de "inaintasii" care "au pus temelia unei culturi romane" si este mentionat un italian, Antonio del Chiaro, secretar al Voievodului Constantin Brancoveanu. Antonio, intelegem, este in viziunea Marilor Maestri ai Marii Loje etc. s.a.m.d. (totul scris cu caractere mari), Antonio este deci 'nambar oan' (Nr. 1) intre Reperele de Baza ale Culturii Romane. "Noi daca astazi i-am trece sub tacere (pe alde Antonio, n.r.), opera lor de veacuri vorbeste si striga despre ei". Am citat tot din Zapisul Masonic. In rest, cateringul a fost foarte bun, s-a mancat in picioare, iar Maestrul Mare Suveran Comandor Doctor Viorel Danacu (militian de omenie la baza) a tinut un speech despre viitor. Am inteles ca restu' masonilor din Romania, in afara de masonii prezenti, sunt cam corupti si nu foarte de baza, astfel ca, dupa 2002, masonii lui Danacu s-au desprins si s-au delimitat.
Masonerie si politica
O scurta trecere in revista a istoriei romanesti a masoneriei ne arata corespondente interesante intre "frati" si politicieni: in anul 1995 functiona Marea Loja Nationala a Romaniei, ale carei baze le-a pus Adrian Nastase. Nastase si loja sa absorb, in 1997, Marea Loja Unita a Romaniei (Loja Masonica infiintata de Marcel Shapira si condusa de Dan Amedeo Lazarescu - tatal vitreg, informator al Securitatii, care l-a crescut pe Tariceanu). Amedeo Lazarescu primeste un titlu onorific de Suveran mare Comandor pe viata. Suveran al celor doua consilii unificate la nivel de rit devine Costel Iancu, un viorist cu arcus acordat pe frecventa serviciilor speciale. In noiembrie 2003, Eugen Chirovici, intimul lui Nastase, ajunge Mare Maestru al Marii Loje Nationale a Romaniei, cu binecuvantarea lui Kondiakov, Mare Maestru al Rusiei, Mare Kaghebist, Mare Expert al lui Putin pe treburi extrem de fine. 15 Loji s-au separat formand Marea Loja Nationala a Romaniei, condusa de comisarul Viorel Danacu. Povestea nu se sfarseste aici. Implicarea fratilor masoni in treburile de zi cu zi ale vietii politice a Romaniei este vizibila. Cel mai recent, un mason cunoscut, Sorin Frunzaverde, l-a indicat ca viitor Patriarh, Acceptat (cum ar zice ei cu literele lor Mari), pe Daniel Ciobotea, actual loctiitor al scaunului patriarhal dupa moartea misterioasa a Patriarhului Teoctist. Si mai interesant este faptul ca Patriarhul Teoctist a fost "operat" de un alt mason, intr-o clinica ce e controlata de un Mare Mason, dr. Irinel Popescu. Coincidenta (?) face ca Teoctist sa fie ingropat exact in aceeasi zi, 3 august, cu anteriorul Patriarh al Romaniei, Iustin Moisescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.