Presedintele PC acuza tergiversarea proiectelor legislative sociale si spune ca demisia sa nu are legatura cu procesul intentat CNSAS ori cu dosarul facut de DNA.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a demisionat ieri din Senat din cauza tergiversarii proiectelor legislative ale conservatorilor. Este primul lider de partid care renunta din aceasta postura la calitatea de parlamentar. Liderul PC a anuntat ca va ramane in politica pentru a se dedica partidului si ca acesta sa obtina 7% la euroalegeri.

"Incepand de astazi nu mai sunt salariat. Am fost la presedintele Vacaroiu si am discutat cu dansul ca plec din Senat, mi-am facut decontul si ma bucur sa constat ca s-a respectat hotararea mea si ca la capitolul 'senator Voiculescu>> nu exista nici o cheltuiala, Senatul nu a cheltuit cu mine nici un ban", a spus liderul PC. El a explicat ca motivul plecarii sale din functie este legat de faptul ca "avem propuneri foarte bune, partidul si eu personal, care din pacate nu se aplica”, ca a primit promisiuni de sprijin doar la nivel declarativ si nu la nivelul faptelor. "Personal nu sunt obisnuit sa lucrez in gol, nu sunt obisnuit ca atunci cand ajung seara acasa si ma uit la ce am facut peste zi sa vad ca nu prea am facut nimic. Mi se pare lipsa de onestitate sa raman senator daca nu pot sa ma achit de angajamentul pe care l-am facut fata de electoratul care m-a ales. Din punct de vedere profesional toata viata am fost cel mai mare critic al meu si dupa aceasta scurta perioada cat am fost parlamentar cuvintele de lauda la adresa mea sunt foarte putine. Sunt si unele aspecte de romanism, noi avem propuneri care ii privesc pe romanii din Harghita si Covasna, mi se pare strigator la cer ca intr-o tara cum e Romania sa avem reprezentanti in Parlament ai minoritatilor de tot felul, dar romanii din acea zona sa nu poata fi reprezentati in Parlament. Sa nu mai vorbesc de reactiile dure si neavenite ale UDMR legate de dorinta noastra de a se preda limba romana din clasa intai, lucru care este foarte firesc", si-a explicat Voiculescu motivele retragerii.

Un alt motiv al demisiei a fost relatiile cu pensionarii. "Am avut in ultimul timp cateva intamplari dureroase, m-am intalnit cu pensionari care imi multumeau pentru ca nu vor fi evacuati din case, iar eu stiam ca-i amagesc, ca de fapt nu am reusit sa fac sa nu fie evacuati. M-am intalnit pe aeroport cu o doamna care imi spunea ca mama ei ma iubeste ca ma lupt pentru ea si am avut un sentiment de rusine. Aceste sentimente umane m-au adus la concluzia ca nu e locul meu in Parlament", a continuat liderul conservator, adaugand ca a fost o greseala cand a acceptat sa intre in Parlament. "Am un regret, din Parlament am crezut eu ca pot sa produc reglementari legislative pentru intreaga populatie a Romaniei, mi-ar fi placut sa pot sa ajut anumite categorii, dar nu e posibil. Nu e un esec, nu e o infrangere, este vorba despre decizia unui om onest care nu poate continua sa mai fie salariat la stat daca nu si isi face datoria asa cum ar dori sa si-o faca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.