Lumea intreaga isi ia adio de la un maestru inegalabil. Mii de admiratori, din Modena, dar si persoane sosite de pretutindeni, au stat la coada in Piazza Grande pentru a intra in catedrala in care a fost depus sicriul alb cu trupul neinsufletit al artistului, imbracat intr-un smoking negru, similar celui in care a evoluat mereu pe scena, si cu un papion alb. Nu-i lipsesc de pe piept nici batista alba, devenita fetis in timpul recitalurilor, si nici crucifixul.
Cu miile, admiratori ai marelui disparut, Luciano Pavarotti (71 de ani), s-au inghesuit, inca din zorii zilei de ieri, sa-i aduca un ultim omagiu in catedrala din Modena, orasul sau natal.

Portile acesteia au fost deschise de la primele ore pentru ca fanii sa se incline in fata ramasitelor pamantesti ale celui mai mare tenor al timpului sau, "tenorissimo". Unii au ingenuncheat pentru a se ruga, intr-o atmosfera solemna.
De dimineata s-au perindat mai multe persoane obisnuite, nu oameni politici sau din lumea spectacolului. La capataiul maestrului vegheau fiicele sale, Cristina si Giuliana. Sotia, Nicoleta, a venit cu fetita, Alice, in brate, la ora 12.00.
Familia a vrut ca funeraliile sa fie private, dar ceremonia de inmormantare se anunta foarte mediatizata. Si-a anuntat participarea si premierul Romano Prodi, pe langa multe alte celebritati din intreaga lume.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.