Suma finala pe care Ford o ofera pentru Automobile Craiova este de 57 milioane de euro, a anuntat astazi, Sebastian Vladescu, presedinetele Comisiei de privatizare, transmite NewsIn.

Ford a oferit initial 4,0088 euro pentru o actiune, ceea ce a insemnat o oferta totala de 55 milioane euro pentru cele 72,4031 % din actiuni, iar la oferta finala a oferit 4,1556 euro pentru o actiune.

In cadrul ofertei initiale, Ford dorea ca in cadrul negocierilor cu AVAS sa gaseasca variante pentru a renunta la activele care nu tin de operatiunile principale, in special terenuri si cladiri din afara Craiovei. "Aceasta prima oferta se refera la ceea ce s-a definit ca activitate principala de productie de automobile, respectiv terenuri, cladiri, hale industriale mijloace industriale din Craiova", a explicat Vladescu.

Oferta financiara finala prevede faptul ca Ford a agreat cu AVAS restructurarea companiilor Automobile Craiova, Daewoo Automobile si Mecatim Craiova, in sensul transferarii activelor conexe selectate din cele trei societati intr-o entitate conexa nou creata. "Acesta este un amanunt care tine de contractul de privatizare", a precizat Vladescu.

Sebastaian Vladescu a afirmat de asemenea ca negocierile vor continua cu Ford in aceste zile, si ca urmeaza ca saptamana viitoare sa fie semnat contractul de privatizare si prezentat Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.