Un grup de 12 ofiteri ai Serviciului de Paza si Protectie (SPP) roman au luat parte la o actiune care a vizat securitatea lui Ban Ki-moon, secretarul general al ONU.
Acesta a fost prins miercuri in mijlocul unor grupuri de protestari rivali, in timpul unei vizite la Darfur, relateaza cotidianul britanic The Guardian. Informatia ne-a fost confirmata de Bogdan Onea, purtatorul de cuvant al SPP. Un grup de femei furioase au incepu sa strige la secretarul ONU, inainte ca acesta sa se intalneasca cu liderii refugiatilor. Femeile sustineau ca cei cu care urma sa aiba liderul ONU intalniri erau in realitate reprezentanti ai unor grupuri care se opun guvernului sudanez. Fortele de securitate au intrat in alerta dupa ce protestatarii reprezentand un lider rebel care a refuzat negocierile de pace cu Guvernul sudanez s-au adunat pe traseul pe care urma sa-l parcurga Ban Ki-moon.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.