Sergentul-major roman Aurel Marcu, in virsta de 31 de ani, a murit joi dupa-amiaza intr-o misiune in provincia Zabul din sudul Afganistanului.
Alti 4 militari din tara noastra au fost raniti, in cadrul aceleiasi operatiuni. Doi dintre ei, locotenentul Nicolae Grigore si fruntasul Alex Octavian Zafiu, au fost transportati de urgenta la spitalul militar din Kandahar. Ceilalti doi, sergentii-majori Mircea Solomon si Marius Enescu, au primit asistenta medicala la fata locului si sint in afara oricarui pericol. Potrivit unui comunicat MAp, cei cinci militari romani se aflau intr-un transportor amfibiu blindat, care a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal. In urma deflagratiei, vehiculul a fost grav avariat. Toate cele cinci victime fac parte din Batalionul 33 Vinatori de Munte “Posada”, dislocat in Afganistan din luna iulie 2007


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.