Conform unui comunicat oficial al Administratiei Prezidentiale, dat publicitatii joi seara, presedintele Traian Basescu “are programata o interventie chirurgicala de rutina la nivelul glandei tiroide, in zilele urmatoare”.

Cotrocenii dau asigurari ca “seful statului isi va respecta agenda programata pentru saptamina in curs”. Totodata, comunicatul precizeaza ca “presedintele va fi operat de o echipa de medici romani la Spitalul Militar Central din Bucuresti”. Administratia Prezidentiala insista asupra faptului ca “este o operatie obisnuita, iar presedintele, in locul unui tratament indelungat cu medicamente, a preferat sa se recurga la o interventie chirurgicala”.

Cotrocenii sustin ca vor “”informa regulat presa si opinia publica pe masura ce vor exista informatii noi”. Precizarea din final isi are tilcul ei, pentru ca Administratia Prezidentiala a dat publicitatii acest comunicat numai dupa ce Pro TV, putin dupa orele 19.00, citind un articol in exclusivitate din cotidianul “Gandul”, infoma ca seful statului umreaza sa suporte o interventie chirurgicala. Sub rezerva declarata ca informatia nu fusese confirmata de Administratia Prezidentiala, ziarul amintit lasa sa se inteleaga faptul ca ar fi vorba despre o noua interventie chirurgicala la coloana vertebrala, in urma unei recidive a herniei de disc care fusese operata in data de 3 mai 2006 la Spitalul Clinic Universitar din Viena. Pentru ca asa cum sustin surse medicale, Traian Basescu nu numai ca nu a fost la controalele pe care i le-au recomandat medici austrieci, in primul rind, si cei romani dupa aceea, dar nici nu a respectat tot programul de recuperare prin balneofizioterapie