Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, pune pe lista de prioritati a legii bugetului de stat, alocarea de fonduri pentru infrastructura judetelor majoritar maghiare.

UDMR va discuta in aceasta saptamana propunerile sale cu privire la bugetul de stat. Politicienii maghiari doresc astfel sa introduca in proiectul de lege mentionat, suplimentarea fondurilor pentru infrastuctura, in special pentru zona Transilvaniei si a judetelor din Secuime - Harghita si Covasna. De asemenea, UDMR doreste accentuarea echitatii regionale in distribuirea fondurilor, atat pentru infrastructura drumurilor, cat si pentru cea din sanatate sau educatie.

“Avem o comisie economica in UDMR care se va reuni zilele urmatoare. Acesta comisie va face o analiza a celor doua propuneri, care sunt perfectibile. Dorim sa continuam finantarea dezvoltarii in Transilvania pentru ca e nevoie de eliminarea unor handicapuri foarte serioase pe care le-am mostenit in acest domeniu din executiile bugetare anterioare si dorim sume consistente pentru infrastructura”, a declarat,astazi, ministrul Winkler in cadrul unei conferinte de presa.

Printre exemplele de proiecte care necesita suplimentari consistente de fonduri, Iuliu Winkler a vorbit despre Harghita si Covasna, judete care “trebuie sa primeasca alocari substantiale pentru a se putea apropia de o medie a calitatii in Romania”, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.