Ministrul de externe Adrian Cioroianu a declarat astazi ca Romania nu a pus niciodata in periocol unitatea Uniunii Europene in privinta dosarului Kosovo, dupa cum informeaza NewsIn.

Adrian Cioroianu a fost prezent astazi la reuniunea anuala a ambasadorilor romani unde a tinut un discurs referitor la politica externa a Romaniei. "Vreau sa fiu bine inteles", a accentuat ministrul. "Romania niciodata nu a pus in pericol unitatea UE", a subliniat el .

"In privinta solutiei la statutul Kosovo, Romania, ca si alte state din regiune, are anumite particularitati in pozitia sa, pe care speram ca si partenerii nostri le inteleg. In definitiv, unitatea UE pe un dosar atat de complex si sensibil se construieste in timp, cu tenacitate si in ambele sensuri", a explicat ministrul in deschiderea reuniunii anuale a diplomatiei romane.

Solutionarea durabila a dosarului este de o importanta critica pentru stabilitatea intregii regiuni si in ultima instanta pentru viitorul Uniunii. In acest sens, unitatea pozitiei UE, atat la nivel european, cat si in forurile internationale este esentiala, a explicat seful diplomatiei.

"O solutie acceptata de toate partile implicate, o solutie care sa nu fie nici impusa, nici unilaterala - iata ce credem noi ca va dezarmorsa tensiunea din regiune", le-a spus Cioroianu participantilor la intrunirea de inalt rang a ambasadorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.