Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a cerut astazi ambasadorilor romani sa renunte la o atitudine pasiva si complezenta in indeplinirea misiunii lor si sa respecte in cariera lor, dar si in viata privata, o serie de reguli care tin de rigoare, profesionalism si seriozitate.

"Va cer sa abandonati complezenta, suficienta si asteptarea si sa puneti in loc indrazneala, curajul si toata competenta pe care le puteti dovedi. Va cer rigoare, disciplina si o tinuta europeana cu prestanta in tot ceea ce faceti, fie ca sunteti in exercitiul diplomatic sau in viata privata. Iesiti din logica insularizarii pe domenii inguste si renuntati definitiv la liniile nevazute ce separa diplomatii cu gulere albe de cei cu gulere albastre", le-a recomandat Tariceanu diplomatilor romani.

Premierul considera ca strategia de politica externa, oricat de valoroasa ar fi, nu poate fi utila Romaniei daca munca individuala a fiecarui ambasador si functionar al Ministerului de Externe este marcata de apatie, inchistare sau delasare. "Diplomatia romana are nevoie de un plus de energie si entuziasm fara de care nicio viziune nu poate prinde viata. Are nevoie de un plus de solidaritate in jurul marilor proiecte de politica externa pe care sunteti chemati sa le dati contur prin tot ceea ce aveti mai bun din experienta dumneavoastra", a spus Tariceanu, care a participat, astazi, la deschiderea reuniunii anuale a diplomatiei romane.

Tariceanu le+a promis de asemenea diplomatilor romani ca se pot baza pe sprijinul Guvernului pentru asigurarea resurselor necesare misiunilor din strainatate si pentru proiectele Ministerului. In schimbul acestui sprijin, premierul a cerut o atitudine indrazneata din partea diplomatilor romani, in locul celei de complezenta, suficienta si asteptare, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.