Declaratiile facute de presedintele moldovean Vladimir Voronin intr-o emisiune televizata, conform carora romanii s-ar fi aliat cu Hitler si cu Stalin pentru a ocupa teritoriul Basarabiei, risca sa jigneasca memoria a mii de familii de romani care traiesc in Romania si Republica Moldova si jertfa unor generatii care ne preced, a afirmat, ieri, ministrul afacerilor externe, Adrian Cioroianu.
Seful diplomatiei romanesti a subliniat ca nu a facut aceste afirmatii in calitate de politician sau de ministru de externe, ci de istoric si cetatean al Romaniei. “Probabil ca aceste aprecieri erau de uz intern, menite sa serveasca Ziua Independentei Republicii Moldova, care urma sa fie sarbatorita pe 27 august'', a precizat Cioroianu. El a spus ca, in calitate de ministru, a transmis pe toate caile indemnul de a nu se da o replica politica acestor afirmatii. “Ar fi pacat sa nu ne intelegem asupra ideii ca ar fi mai bine pentru toti sa lasam trecutul istoricilor, iar politicienii sa se concentreze mai mult asupra viitorului'', a spus Cioroianu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.