La o zi dupa ce Constantin Balaceanu-Stolnici a fost trecut oficial de Colegiul CNSAS in randul colaboratorilor cu fosta politie politica, Constantin Ticu Dumitrescu a sugerat ieri, intr-un interviu la BBC, ca academicianul era unul dintre informatorii de baza ai fostei Securitati.
Fara a da nume, Ticu Dumitrescu, membru al Colegiului CNSAS si cercetator acreditat al arhivelor, a prezentat in premiera fragmente dintr-un dosar de Securitate in care se regasesc toate indiciile cunoscute despre activitatea lui Stolnici in fosta politie politica.

„Sunt in fata unui document olograf, semnat de o inalta personalitate. Membru al Academiei, tot ce vreti, pe care l-am discutat in ultimul timp”, a descris Ticu Dumitrescu o autoevaluare a academicianului, scrisa la persoana a treia, dar in care face referire exclusiv la persoana sa.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.