Proiectul legislativ de reorganizare a Garzii de Mediu a declansat un razboi intre comisarul general Octavian Popa si o parte dintre subordonatii sai din teritoriu. Acestia din urma cred ca prin desfiintarea comisariatelor regionale de mediu va scadea capacitatea reala de control si va spori birocratia.

Proiectul de hotarare de guvern a fost tinut la mare secret de catre comisarul general al Garzii de Mediu. "Pentru ca rezistenta politica si administrativa a fost foarte puternica, nu am facut public faptul ca lucrez la
reorganizarea Garzii. Am avut o consultare cu oamenii din teritoriu la intalnirea de bilant. Multi comisari mi-au comunicat propunerile lor in scris sau chiar direct", a declarat pentru "Romania libera" comisarul general Octavian Popa. Afirmatie contrazisa de unii comisari din judete, care sustin ca viitorul act normativ este necunoscut chiar si la Comisariatul General de la Bucuresti al Garzii de Mediu, fiind elaborat exclusiv de cei trei consilieri personali ai lui Octavian Popa.