Curtea de Apel Bucuresti a amanat judecarea primului termen in procesul intentat de trei dintre prefectii demisi de premierul Tariceanu la inceputul lunii august.

Fostii prefecti de Arges, Ion Carstoiu, cel de Brasov, Aurelian Leonard Danu si cel de la Hunedoara, Cristian Marius Vladu au dat in judecata Guvernul ca urmare a schimbarii lor din functie. Cei trei sustin ca, in realitate, schimbarile au fost facute pe criterii politice.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat astazi, ca urmare a unui viciu de procedura, judecarea proceselor intentate de catre cei trei prefecti demisi. Instanta a fixat noi termene de judecare dupa data de 19 septembrie ca uramre a faptului ca nu au fost indeplinite toate procedurile juridice.

Ieri, premierul a demis alti cinci prefecti printre care si prefetul Capitalei Mioara Mantale. "Masurile sunt luate de Executiv pentru intarirea capacitatii administrative si pentru eficientizarea activitatii", a argumentat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

Curtea de Apel judeca si alte doua contestatii cu acelasi obiect inaintate de catre Nicolae Giugea, fost prefect de Dolj, si Marinica Cazacu, prefect de Ialomita, revocati din functii in acest an, dupa cum informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.