Marti seara, in jurul orei 19.30, un barbat a sunat la numarul de urgenta 112 si a anuntat ca ar fi vazut un avion de mici dimensiuni cazand.

Mai multi localnici sustin ca au vazut aparatul invartindu-se in cerc, urmat de o dara de fum, iar la scurt timp s-ar fi auzit o bubuitura puternica. Oamenii din zona spun ca echipele de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta cauta un posibil foc in zona montana.

"Am dislocat mai multe efective, le-am dirijat in mai multe zone de pe Valea Izei, respectiv pe Botiza, stramtura Glod-Slatioara, Eud, respectiv in zonele de unde am primit diferite apeluri ca s-ar fi vazut o flacara sau lumini pe timp de noapte", a spus Dumitru Atanasoaie, seful Politiei Dragomiresti, pentru Realitatea TV.

Echipele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures continua si miercuri cautarile, pana la aceasa ora negasindu-se nici un indiciu asupra aparatului de zbor care se presupune ca s-a prabusit. Autoritatile nu exclud nici posibilitatea ca alarma sa fie falsa dar, pe de alta parte, foarte multi localnici sustin ca au vazut avionul sau ca au auzit explozia, informeaza NewsIn.