Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va decide, in sedinta de joi, 30 august, daca va aproba Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Parcul Bordei, fapt care ii va acorda omului de afaceri Costica Constanda dreptul de a construi pe suprafata de 3,3 ha detinuta in aceasta locatie, informeaza NewsIn.

CGMB a fost obligat, printr-o sentinta a Curtii de Apel Bucuresti din data de 21 iulie, sa aprobe Planul Urbanistic Zonal(PUZ) pentru terenul delimitat de strada Turgheniev nr.11 -15 si Bulevardul Aviatorilor nr.110 - 112, din parcul Bordei si sa plateasca lui Constanda suma de 17.757.210 de euro, cu titlu de despagubiri.

Proiectul care presupune aprobarea PUZ-ului pentru Bordei va fi supus spre aprobarea consilierilor generali in sedinta de joi. Pentru a putea trece, acesta are nevoie de votul a 28 de consilieri, din totalul de 55. Consiliul General a respins, in repetate randuri, proiectul prin care se cerea aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru Bordei.

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a mentionat, in mai multe randuri, ca decizia finala in ceea ce priveste construirea de imobile in Parcul Bordei o are primarul Andrei Chiliman, deoarece, chiar daca Consiliul General aproba PUZ-ul, primarul sectorului 1 va fi acela care va emite autorizatiile de constructie. Totodata, Videanu a mai declarat ca, personal, nu este de acord cu hotararea de despagubire a lui Costica Constanda, in cazul Parcului Bordei, dar ca functia il obliga sa o puna in practica.

Parcul Bordei se afla in centrul unui scandal, dupa ce omul de afaceri Costica Costanda a primit un teren in parc, in schimbul unui teren din satul Francez.

Pana in prezent, mai multe ONG-uri si polticieni, printre care Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Marius Marinescu, Andrei Chiliman, au anuntat ca nu sunt de acord cu "distrugerea Parcului Bordei" , in acest sens avand loc mai multe actiuni de protest.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.