Unul dintre membrii Colegiului CNSAS, Constantin Ticu Dumitrescu, a declarat dupa sedinta de marti ca au fost formulate trei decizii importante de colaborare cu Securitatea. “Au fost trei-patru verdicte, din care trei importante, de colaborare cu Securitatea”, a afirmat Ticu Dumitrescu, care a adaugat ca nu este vorba neaparat de clerici. Ticu Dumitrescu a mai spus ca vor avea loc in continuare audieri, deoarece deciziile nu pot fi formulate doar pe baza dosarelor de retea intocmite de fostii securisti.

“Atata vreme cat exista doar rapoarte oficiale, intocmite de ofiterii de securitate, care aveau interes sa-si dovedeasca activitatea, trebuie sa fim foarte circumspecti. Eu cred ca, daca vorbim de Biserica, si am avut ocazia astazi, o serie intreaga de ierarhi care au intrat in gura presei s-a dovedit ca nu au facut politie politica” - a mai spus Ticu Dumitrescu.

In privinta presupuselor dosare distruse, Constantin Ticu Dumitrescu sustine ca CNSAS nu poate lua vreo hotarare legata de persoanele care apar in documentele respective.

“Am avut cazuri cu nume importante din lumea demnitarilor, cum ca dosarul de informator a lui X a fost distrus la data de mai sus. Nu poti sa iei niciun fel de hotarare in aceste cazuri. Dosarele nu au fost distruse in '90, ci in '91, cand respectivii erau mari' - a declarat Ticu Dumitrescu.

In privinta repercusiunilor deciziilor CNSAS asupra alegerilor Patriarhului BOR, Ticu Dumitrescu a afirmat: “Nu ma simt legat cu nimic de alegerea Patriarhului. BOR a spus ca hotararile noastre nu impieteaza cu nimic asupra alegerii Patriarhului. Atunci, nu stiu de ce s-ar mai supara”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.