Americanii vor sa investeasca mai mult de doua miliarde de euro in ridicarea unei statiuni ultramoderne, in apropierea Brasovului, pe Masivul Ciucas, la Tarlungeni. Concernul American Developments, care a construit o statiune asemanatoare in Colorado, va investi banii in 14 partii de schi, din care cea mai lunga va avea doi kilometri, un hotel de cinci stele, cu 360 de camere, mai multe unitati de cazare de trei si de patru stele, vile si apartamente de lux, cabana pentru schiori, sala de conferinte, sala de concerte, centru medical, baza sportiva, magazine, parcari si un cazinou. Statiunea se va ridica pe 150 de hectare, iar cu tot cu partii va avea o suprafata de 1.600 de hectare. Conform contractului, investitia trebuie finalizata in trei ani, timp in care se vor construi hotelul de cinci stele, cateva partii si o parte din infrastructura.

Discutiile despre viitoarea statiune Carpatia au inceput la inceputul acestui an, in februarie, iar la sfarsitul lunii mai a fost semnat contractul de parteneriat intre Consiliul Local Tarlungeni si American Developments. “Vor participa la aceasta investitie si Primaria, si Consiliul Judetean din Brasov. Asta pentru ca, de exemplu, CL Brasov detine in zona aproximativ 700 de hectare de padure. In principiu, autoritatile locale participa cu terenul si infrastructura, iar americanii vin cu finantarea”, spune primarul din Tarlungeni, Kiss Iosif.

Concernul american plateste deja redeventele pe teren, certificatul de urbanism pentru Carpatia a fost eliberat, iar specialistii se ocupa momentan de ridicarile topografice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.