Reprezentantii Ministerului Internelor (MI) au decis ieri sa modifice urgent Legea armelor, astfel incat pistoalele cu gaz si cele cu gloante de cauciuc sa nu mai poata fi cumparate "la liber".

Si asta intrucat, in ultima perioada, a crescut ingrijorator numarul conflictelor in care au fost folosite abuziv astfel de arme.

„In prezent, orice cetatean, indiferent de starea de sanatate sau de antecedentele penale inscrise in cazier, poate obtine o arma cu gaz sau aer comprimat, care, chiar daca sunt considerate neletale, pot provoca rani grave.

Mai grav este ca nicio abatere la regimul acestor arme nu este incriminata ca infractiune”, a precizat ministrul internelor, Cristian David, care a cerut politiei sa conceapa, in regim de urgenta, un proiect de act normativ pe care sa-l poata prezenta guvernului la inceputul lunii viitoare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.