"Dosarul lui Ion Iliescu nu a existat sau a fost periat", a declarat ieri directorul Arhivelor Nationale, Dorin Dobrincu, citat de Mediafax.
Aceasta in conditiile in care fostul presedinte a fost, inainte de 1989, secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist Roman, vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis (1971-1974) si presedinte al Consiliului Judetean Iasi (1974-1979). Colegiul CNSAS i-a dat decizie de buna purtare lui Ion Iliescu, precizand ca el nu are dosar la fosta Securitate. Insa, atat presedintele Traian Basescu, cat si directorul Institutului pentru Studierea Crimelor Comunismului (ISCC), Marius Oprea, si-au exprimat convingerea ca Iliescu are dosar de cadre PCR. "Imi este greu sa cred ca nu avem dosare de personal ale demnitarilor fostului regim", declara Basescu, adaugand ca demnitarii comunisti aveau dosare de personal.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.