Inainte sa primeasca „reactia dura“ promisa de Basescu, Vladimir Voronin se lanseaza in afirmatii-soc la adresa Bucurestiului

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a negat, in cadrul unei emisiuni televizate, ca ar fi promis deschiderea unor consulate romane la Cahul si Balti, cu ocazia vizitei din ianuarie a presedintelui Basescu la Chisinau. „Nimeni nu a promis nimanui nimic. A fost pusa o intrebare si cind este pusa la nivelul a doi presedinti, unul dintre ei trebuie sa spuna 'da, noi examinam si analizam aceasta problema>>. 'Examinam si analizam>> nu inseamna neaparat 'solutionam>>. Si, uite asa, totul se ia, se intoarce si se spune o minciuna“, a declarat Voronin, citat de MEDIAFAX.

In luna ianuarie insa, cu ocazia vizitei presedintelui roman, Voronin declara ca „am hotarit ca in regim temporar, de urgenta, sa deschid doua birouri consulare romanesti, la Balti si la Cahul, care pina se rezolva problema vor activa in aceste doua localitati“.

Voronin a acuzat Bucurestiul, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca plateste persoane din Republica Moldova pentru a promova ideea unirii cu Romania. „Autoritatile romane ii platesc pentru ca ei sa promoveze acest unionism. Romanii, la vremea lor, s-au legat cu diavolul pentru a ocupa teritoriul nostru, Basarabia, cum spun ei“, a mai spus presedintele moldovean. „S-au legat cu Hitler, cu Stalin, cu cine vrei, doar ca sa-si atinga scopul“, a completat Voronin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.