Ministerul Public are in prezent un deficit de 500 de magistrati, cele mai multe locuri vacante fiind la parchetele de pe langa judecatorii si tribunale, pentru ca acolo este cel mai mare volum de munca.
Procurorul general Laura Codruta Kovesi spune ca toti procurorii vor sa ajunga in parchetele Curtilor de Apel pentru ca sunt salariile mai mari, iar volumul de munca este de zeci de ori mai mic. Laura Kovesi declara ca “La PCA Ploiesti, un procuror are in lucru in medie 30 de dosare, in timp ce un procuror de judecatorie are in medie 350-400 de dosare. Nu este normal, avand in vedere ca cei de la parchetele de pe langa curti de apel au vechime mai mare in sistem”, a declarat procurorul general al Romaniei, citat de Realitatea TV.

De asemenea, Kovesi mai spune ca “sunt parchete care functioneaza cu un singur procuror sau cu doi care au in medie 1.500 de dosare. Va dati seama ca pe langa ancheta, procurorul mai este insarcinat si cu audiente, trebuie sa mai intre si in sala de judecata. Este foarte greu ca vreunul sa mai solutioneze dosarele in termen”, a mai declarat aceasta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.