Guvernul porneste reforma administratiei publice cu radierea ofertelor de munca la stat.

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, vrea sa desfiinteze peste 100.000 de posturi bugetare vacante, pentru care se platesc degeaba bani publici.

„Cheltuielile cu fondurile de salarii s-au majorat de la 5,1% din PIB, in 2004, la 6,3% din PIB, in 2007. Asta s-a petrecut si pe fondul cresterii numarului de salariati in anumite domenii, dar si pe fondul unor revendicari salariale, unele dintre ele excesive“, a spus Vosganian, care a aratat ca sint prea multe posturi, dovada fiind ca multe nu sint ocupate.

Ministrul a explicat ca, desi posturile sint vacante, trebuie incluse, potrivit metodologiei, la cheltuieli si greveaza asupra deficitului bugetar. El a subliniat necesitatea redimensionarii numarului de posturi la necesitatile reale.

„Numai din aceasta operatiune de eliminare a posturilor vacante putem face o economie de peste 100.000 de posturi in administratia centrala si locala (...) si acesta este primul pas pe care il vom face. Probabil ca aceste posturi vor fi taiate“, a precizat Vosganian.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.