Ministerul Agriculturii, printr-un ordin de ministru din 2006 semnat de Gheorghe Flutur (pe atunci vicepresedinte PNL - n.r.), a fost de acord sa dea un teren forestier de 7,7 hectare, situat in orasul Galati, in schimbul unui teren agricol de 9 hectare, aflat la peste 55 de kilometri de oras, in localitatea Namoloasa.

Cel care a beneficiat de aceasta „tranzactie” este fostul director al Romsilva Galati, Valeriu Salcianu, terenul forestier urmand a fi defrisat pentru construirea unui complex comercial.

Scoaterea terenului forestier din proprietatea statului in anul 2006 a fost solicitata pentru ca Valeriu Salcianu sa se asocieze, la inceputul lui 2007, cu doi oameni de afaceri - Cornel Mangalea si Marin Neacsu - pentru realizarea unui complex comercial pe o suprafata de 27 de hectare.

Alaturi de terenul primit de la stat, oamenii de afaceri au reusit sa intre in posesia altor 20 de hectare, care au fost scoase relativ curand din proprietatea statului pentru a fi retrocedate fostilor proprietari, terenurile fiind revendicate.