Premierul Tariceanu i-a transmis, ieri, in cadrul unei convorbiri telefonice, omologului sau de la Chisinau, Vasile Tarlev, disponibilitatea Romaniei de a oferi Republicii Moldova asistenta in valoare de 2 milioane euro pentru diminuarea efectelor secetei, relateaza BASA-Press. Un comunicat de presa al Executivului Republicii Moldova afirma ca, „in cursul dialogului, partile au efectuat un schimb de opinii privind dezvoltarea raporturilor de colaborare bilaterala.
Tariceanu si-a mai exprimat regretul pentru pagubele la care a fost supusa R. Moldova in urma secetei”. Generozitatea premierului roman survine insa la numai o zi de la declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la scandalul diplomatic romano-moldovean pe tema vizelor. Seful statului a afirmat la Scoala de vara „Comunitati romanesti si identitate europeana” ca acuzatiile aduse functionarilor romani din cadrul Consulatului Romaniei de la Chisinau reprezinta „ultima agresiune orchestrata la adresa Romaniei” si a sustinut ca statul roman va raspunde „extrem de dur”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.