La inceputul lunii septembrie va fi primul termen al procesului pe care presedintele Traian Basescu l-a intentat Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Precizarea a fost facuta la postul de radio BBC de catre Istvan Haller, membru al CNCD.
Reprezentantul Consiliului spune ca seful statului a procedat bine atunci cand a contestat in instanta decizia CNCD in cazul conflictului pe care acesta l-a avut cu jurnalista Andreea Pana. Pe de o parte, cazul va fi mentinut in atentia publica si reanalizat, iar pe de alta parte, verdictul pe care instanta il va da in acest caz le va fi de folos membrilor Consiliului pentru viitoarele cazuri similare, sustine Istvan Haller.

In urma cu trei luni, presedintele Traian Basescu a fost sanctionat cu un avertisment de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce a a numit-o pe jurnalista Andreea Pana, intr-o conversatie privata, "tiganca imputita". Seful statului a anuntat atunci ca va contesta in instanta decizia CNCD.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.