Moment rar azi la PSD. Mircea Geoana i-a cerut sprijin inamicului sau numarul 1. Liderul PSD a facut apel la responsabilitate din partea lui Traian Basescu, cerandu-i sa creeze conditii pentru un guvern competent. Cu alte cuvinte sprijin pentru motiunea de cenzura si pentru un eventual Cabinet PSD.

"Fac un apel la responsabilitate din partea presedintelui tarii pentru a intra in rolul sau firesc din punct de vedere al Constitutiei. Obligatia unui presedinte al republicii noastre este de a crea conditiile pentru un Guvern cat mai competent si cat mai stabil. In mod firesc, presedintele ar trebui sa se indrepte catre partidul cu cea mai mare reprezentare parlamentara", a declarat Mircea Geoana, astazi, prezent in teritoriu, la Resita.

Liderul PSD a mai spus ca doar daca partidul cu cel mai mare numar de voturi in Legislativ, adica partidul pe care il reprezinta, "nu reuseste sa formeze o majoritate parlamentara si un Guvern, in mod firesc se poate apela si la o alta runda de negocieri pentru alte majoritati".

Geoana a mai spus ca PSD nu este principalul responsabil pentru efectele care s-ar produce in cazul in care motiunea de cenzura importiva Guvernului Tariceanu II ar trece si ar cadea Guvernul, social-democratii facand doar ceea ce este firesc pentru un partid de opozitie.

Mircea Geoana a catalogat ca "un gest de politicianism ingust" declaratiile PD si PNL care au spus ca nu doresc sa aiba nicio relatie cu PSD, in conditiile in care "toti stiu ca fara voturile PSD in Parlament nu se poate aseza niciun Guvern si nu se poate vota nicio lege importanta pentru tara".


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.