Vanzarea Clubului Floreasca bate pasul pe loc din cauza unui contract cu Constantin Nastase .

Vanzarea prin licitatie publica al Clubului Floreasca este ingreunata de un contract de inchiriere, pe 10 ani, a salii de tenis din cadrul complexului sportiv catre "Scoala de Tenis Nastase, Costica si Mihnea", condusa de fratele tenismenului Ilie Nastase.

Contractul a fost semnat in 2002, in perioada in care Secretariatul General al Guvernului era condus de Serban Mihailescu, iar directorul general al RA-APPS era Eugen Bejinariu. Secretarul general al guvernului, Ilie Bolojan, a precizat, ieri, ca acest contract a fost facut prin repartitie directa, la un tarif lunar de inchiriere de un dolar/metru patrat pentru o suprafata de 730 de metri patrati.

Bolojan a apreciat ca valoarea Clubului Floreasca este redusa de actul care obliga la inchirierea terenului respectiv, iar conducerea scolii de tenis a refuzat sa accepte anularea contractului. Clubul Floreasca din Bucuresti va fi scos la vanzare prin licitatie publica, luna viitoare, la pretul de 35 milioane de euro, fara TVA. Pretul este cu 10 milioane mai mic, dupa ce, la inceputul acestui an, la prima incercare de vanzare nu a fost depusa nicio oferta.

Mai sunt si alte contracte "tip Floreasca"

Ilie Bolojan a declarat, ieri, ca mai exista si alte active ale RA-APPS care prezinta astfel de "balast", iar SGG le va face publice. Oficialul a facut insa apel si la "bunul-simt" al celor care detin astfel ccontracte, cu chirii modice, pentru a nu mai profita in continuare de aceasta situatie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.