Hidroelectrica SA cumpara energie scumpa si o revinde ieftin "baietilor destepti". Diferenta o plateste populatia.
Transformarea Hidroelectrica din producator de energie in cumparator este stiuta si acceptata la nivelul Ministerului Economiei in portofoliul caruia se afla compania. Situatia neobisnuita, in care se afla cel mai mare producator de energie hidro din Romania, este determinata de seceta accentuata si de cantitatile uriase pe care le are contractate cu „baietii destepti”.

Oficialii ministerului ridica neputinciosi din umeri in fata artificiilor financiare pe care le face Hidroelectrica, companie lovita serios de seceta hidrologica din acest an. Lipsa apei a redus considerabil cantitatile de energie produse de compania de stat. Din aceasta cauza, pentru a asigura contactele pe care le are in derulare, Hidroelectrica a ajuns sa cumpere un megawatt ora (MWh), de pe bursa de energie (OPCOM), cu 50 de euro si sa-l vanda cu 20 de euro „baietilor destepti”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.