Primarul sectorului 5 ,Marian Vanghelie, i-a solicitat astazi primarului Capitalei, Adriean Videanu, sa faca publice contractele pentru iluminat cu firma Luxten si pe cele de salubrizare incheiate cu firmele de profil. Vanghelie l-a amenintat pe Videanu ca daca nu le va prezenta intr-o saptamana, atunci va solicita un control.

"Am dori sa ni se prezinte public, daca nu este nici o ilegalitate, daca toate lucrurile stau bine, daca n-a gasit ilegalitati Curtea de Conturi, daca tot ceea ce face aceasta firma in Bucuresti, sa ne prezinte public domnul primar general Adriean Videanu contractele si toate actele aditionale cu firma Luxten de la Administratia Strazilor si de la RATB pentru vanzarea curentului electric", a cerut Vanghelie.

Primarul sectorului 5 a afirmat ca bucurestenii au dreptul sa stie cum cheltuieste primaria sumele cetatenilor, motiv pentru care l-a avertizat atat pe Videanu cat si pe directorii de la Administratia Strazilor si de la RATB ca, daca intr-o saptamana contractele nu vor fi facute publice, va cere institutiilor abilitate sa faca un control.

"Contractul cu firma Luxten este, nu defavorabil, este daunator tuturor bucurestenilor prin sumele pe care le incaseaza si nu consideram ca un contract de asemenea anvergura poate sa se prelungeasca incontinuu in functie de interesele primarului general", a mai spus Marian Vanghelie.

De asemenea, Vanghelie i-a cerut primarului Videanu dar si primarilor de sector sa prezinte public si contractele incheiate cu firmele de salubrizare, "in ce baza legala se desfasoara ele" si sumele pe care le platesc primariile.

Potrivit lui Marian Vanghelie, majoritatea firmelor de salubrizare sunt conduse de membri ai PD, iar acestia, afirma primarul sectorului cinci, "stabilesc in cadrul sedintelor de partid cum sa se dirijeze banii pe salubrizare".

"Primarii care nu sunt implicati si care sunt corecti, indiferent din ce partid fac parte, sa spuna exact bucurestenilor valoarea reala a contractelor inclusiv cu actele adtionale. Daca nu le vor prezenta, ii asigur ca saptamana viitoare le voi prezenta eu pe toate. Sunt curios sa vedem cine si cine nu este implicat", a mai spus Vanghelie, citat de NewsIn.

Intrebat cum comenteaza faptul ca Videanu a declarat ca il va da in judecata, Marian Vanghelie a afirmat ca il roaga chiar sa o faca mai repede pentru a putea avea motiv sa vina si cu alte dosare cu ilegalitati ale actualului primar general.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.