Presedintele Traian Basescu participa la festivitatile care au loc de ziua Marinei in portul Constanta. Puteti urmari spectacolul de la malul marii, in direct la Antena 3, in cadrul unei editii speciale.

La implinirea a 105 de cand se sarbatoreste Ziua Marinei, o sarbatoare a oraselor port si a romanilor, Traian Basescu a binecuvantat Marea Neagra si Dunarea care „au fost ferestrele noastre, puntile care ne-au legat si de Apus si de Rasarit si izvoare de securitate”. Marea Neagra si Dunarea ne-au aparat intotdeauna de cei care au ravnit la teritoriul Romaniei, a spus presedintele Basescu. „Cu siguranta marea si Dunarea si-au luat mereu ofranda oamenilor. Ziua Marinei ne face sa ne gandim cu respect la marinarii flotei militare si comerciale care au platit cu viata dorinta de a-si face datoria,” a mai spus seful statului.

Marea Neagra are destinul sa devina o zona in care oamenii pot trai alaturi indiferent de cultura, natie sau religie, crede Basescu. Seful statului a declarat ca Marea Neagra este o zona de securitate atat pentru Romania cat si pentru UE si NATO. Misiunile fortelor navale romanesti au devenit tot mai complicate, iar Romania a devenit un partener de nadeje pentru cele doua organizatii, in opinia presedintelui.

Traian Basescu a declarat ca ii invidiaza pe marinarii de la bordul flotelor civile, deoarece acestea au acum dotari excelente. In final presedintele a urat „La Multi Ani” tuturor marinarilor si tuturor celor care isi serbeaza onomastica.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.