Construita in doar cateva saptamani, vila amplasata ilegal la capatul sistemului de semnalizare a pistei Aeroportului Baneasa nu a putut fi daramata, ieri, asa usor cum s-au laudat autoritatile

Sosit ieri la marginea pistei aerogarii Baneasa, ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a fost nevoit sa astepte in zadar langa utilajele pregatite de demolare. Planurile ministrului au fost date peste cap de primarul orasului Voluntari, care a intarziat emiterea autorizatiei de demolare. Nici telefoanele sale repetate nu au reusit sa faca mare lucru. „Am vorbit cu primarul si autorizatia este ca si emisa", a asigurat Orban. Cu toate acestea, la inchiderea editiei nu fusese clintita nicio caramida.

Aeroportul a fost inchis la mijlocul lunii mai pentru modernizarea pistei principale. Cu cateva saptamani inainte de data prevazuta pentru redeschiderea aeroportului, autoritatile au observat ca la marginea pistei au aparut cateva vile. Una dintre acestea, care apartine unui cetatean sirian, a pus in pericol insasi deschiderea aerogarii, pentru ca afecteaza sistemul de ghidare a pilotilor.

„Baliza care e instalata langa cladire face parte din intreg sistemul de balizaj al pistei care va fi terminata in octombrie. Aceasta ne impiedica sa montam instalatia de balizaj a aeroportului", a precizat directorul Aeroportului Baneasa, Stefan Mladin. El a specificat ca deocamdata se deschid doar 2.200 din totalul de 3.200 de metri ai pistei, astfel nefiind afectat zborul aeronavelor usoare.

Zbor inaugural pe pista neterminata

Chiar si asa, data deschiderii efective a aeroportului nu era clara ieri. „De maine (azi, n.r.) vom avea aeronave care pleaca si aterizeaza. Daca nu de maine chiar, de poimaine", a spus Stefan Mladin. Cert este ca azi pista cea noua, asa cum este ea, va fi inaugurata doar printr-un zbor de control de cateva minute de la Aeroportul „Henri Coanda" la Aeroportul Baneasa. La bordul aeronavei se va imbarca, alaturi de alte oficialitati, si ministrul transporturilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.