Presedintele Traian Basescu trage un semnal de alarma cu privire la situatia locuitorilor din judetele Harghita si Covasna. Oamenii din aceste doua zone au in comun saracia, a spus seful statului. Acesta a tinut sa precizeze ca vizitele sale in judetele Harghita si Covasna au fost apolitice.

Oamenii din aceste judete sunt departe de a-si permite lucrurile pe care si le permit bucurestenii, iar puterea lor de cumparare este mica. In aceste judete exista un potential extraordinar, atat uman cat si din punct de vedere al resurselor, dar nu sunt valorificate, in opinia lui Traian Basescu. Harghita si Covasna au potential turistic enorm, dar exista o lipsa de atentie din partea autoritatilor centrale fata de aceasta zona a tarii.

Romanii si maghiarii traiesc foarte bine impreuna in Covasna si Harghita, conform lui Traian Basescu. Ideile separatiste sunt numai in capul politicienilor si al extremistilo, crede presedintele Basescu.

Recentele intalniri pe care Basescu le-a avut in judetul Covasna cu reprezentantii Uniunii Civice Maghiare au fost catalogate drept "spaga" pentru UDMR pentru ca reprezentantii acestei formatiuni sa nu mai intre in Parlament la viitoarele alegeri. Potrivit acelorasi surse, presedintele ar fi promis sprijin Uniunii Civice Maghiare pentru ca aceasta sa se poata inregistra ca partid politic.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.