Avocatul lui Costica Constanda propune doua variante de negociere cu primaria. Prima varianta este aprobarea in urmatoarea sedinta de consiliu a planului urbanistic zonal pentru zona Bordei, asa incat proprietarul sa poata sa construiasca. Aceasta varianta presupune insa ca primaria sa creeze un spatiu verde aproape la fel de mare ca si cel din Parcul Bordei, pe terenul din spatele Guvernului.

Cea de a doua varianta, este ca proprietarul, Constantin Constanda, sa ramana proprietar pe doar 5.000 de metri din Parcul Bordei si sa primeasca dreptul de a construi pe jumatate din aceasta suprafata.

Pentru restul de 28.000 de metri patrati din Parcul Bordei pe care ii cedeaza primariei, Costanda cere insa sa primeasca terenul viran aflat in spatele Guvernului. Deocamdata, insa, nici primarul si nici consilierii municipali, indiferent de partidul din care fac parte, nu se arata incantati de propuneri.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, sustine ca decizia apartine consilierilor municipali, dar ca le va cere sa suporte pagubele daca bugetul primariei saraceste cu 18 milioane de euro.

Reprezentantii PSD din Consiliul General sustin ca reprezentantii PD si PNL sunt de vina pentru actiunea in justitie a lui Constanda, pentru ca nu au votat in 2003 ca proprietarul zonei Bordei sa intre si in posesia Planului Urbanistic Zonal, asa cum ceruse instanta.