Aproximativ 17% din totalul de 18.177 de poduri feroviare au durata de utilizare expirata, pentru 60% nu au fost realizate reparatii pentru refacere, iar 158 trebuie refacute integral, informeaza NewsIn. In acest context, bugetul companiei CFR SA (care se ocupa de infrastructura feroviara, n.n.) pentru acest an prevede investitii de numai 20 milioane de lei, pentru reabilitarea a 27 poduri si tunele, informeaza sursa citata.
CFR SA administreaza pe reteaua nationala de cale ferata 18.177 poduri si podete, unele dintre acestea fiind in exploatare inca dinainte de anul 1900.

Din totalul de poduri si podete feroviare, circa 17%, respectiv 2.960 de obiective, au durata de utilizare expirata. La alte 10.952 de poduri, adica peste 60%, nu au fost realizate reparatii pentru aducerea lor la parametrii reali. Dintre acestea din urma, 1.617 poduri necesita reparatii urgente, iar 158 trebuie refacute integral.

Situatia se datoreaza lipsei de fonduri pentru lucrarile de reabilitare si de intretinere. „Anual se programeaza expertize la podurile de cale ferata cu probleme, nerealizarile fata de programul stabilit fiind cauzate de insuficienta fondurilor alocate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.