"Comisia Europeana a dat unda verde transferarii unui avans de 2% din finantarile cu fonduri structurale pentru Programul Operational Regional (POR) pe 2007, ceea ce inseamna circa 320 milioane de euro", a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale, Laszlo Borbely. Dupa 16 august, administratiile locale pot incepe sa depuna proiecte.

Beneficiare sunt orasele care pot deveni pe termen mediu motoare ale dezvoltarii regionale. Se estimeaza ca 15% din proiectele depuse in 2007 vor beneficia de acest avans.

Ministrul Borbely a mai anuntat ca pe 16 august va avea loc prima sedinta a Comitetului Operational de Monitorizare (COM) al POR, unde se va discuta despre Axa 2 a POR, "imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale". Dupa aceasta data, administratiile locale pot incepe sa depuna proiecte. Totodata, in prima sedinta a COM, se va discuta si despre Axa 3, "imbunatatirea infrastructurii sociale", si Axa 6, "asistenta tehnica pentru sprijinirea implementarii POR".

Pentru Axa 2, "imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale", exista in prezent 50 de studii de fezabilitate si 27 de proiecte, care totalizeaza 740 milioane de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.