O grupare „selecta“, specializata pe furtul de plasme din magazinele din Capitala, a ajuns dupa gratii.
O retea de hoti care sustragea in mod special televizoare tip LCD (plasme) si care este suspectata ca fiind autoare a peste 50 de spargeri la firme din Bucuresti a fost retinuta zilele trecute. Politistii Serviciului Investigatii Criminale din sectorul 3 i-a supravegheat pe hoti timp de mai multe luni pentru a le afla adevaratele obiceiuri. Au fost surprinsi sa vada ca acestia mergeau la spargeri ca la serviciu, dupa un orar bine stabilit, pe care nu-l incalcau niciodata. Ca isi planificau spargerile prin telefon, cu limbaj codificat. Si, mai ales, ca ajunsesera sa iasa cu aparatele din magazine in mai putin de 30 de secunde. Unul dintre delincventi are un frate politist.

Zilnic, gruparea se intilnea dupa ora 22.00 si se retragea inainte de miezul noptii. Pina sa ajunga la casele lor, Costica Dionisie, zis Trident, de 25 de ani, Ion Florin Dunel, zis Faina, de 28 de ani, si Adrian Ionut Puscasu, de 31 de ani, studiau cu mare atentie locurile de atac. Se sfatuiau de unde pot lua prada si daca merita sa dea lovitura. Alegeau firme mari ori magazine si cladiri in renovare, de unde luau si sculele muncitorilor, care sint destul de scumpe, spun politistii. In jurul orei 5.00 se reintilneau si treceau la partea practica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.