Comisia Europeana a aprobat transferul catre Romania a unui avans din fondurile structurale, suma fiind de 320-330 de milioane de euro, a declarat, ieri, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.
"Miercuri am primit de la Bruxelles aprobarea transferului avansului de 2% din fondurile structurale. In plus, pentru proiectele deja depuse, avem posibilitatea sa accesam un avans de 15%", a spus ministrul Dezvoltarii. Romania va participa incepand de anul viitor la 11 programe de cooperare teritoriala, care vizeaza parteneriate de dezvoltare economica si sociala, precum si cooperare in domeniile infrastructurii de transport, valoarea totala a proiectelor fiind de 1,6 miliarde de euro. "Prin aceste programe se urmareste cooperarea statelor din interiorul UE, dar si intre tari cu granite externe Uniunii Europene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.