Vicepresedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Ferencz Csaba, i-a solicitat presedintelui Traian Basescu, printr-o scrisoare deschisa, o intalnire cu ocazia careia sa discute despre autonomia teritoriala, transmite corespondentul NewsIn.

Ferencz Csaba a declarat astazi ca a reluat aceeasi solicitare facuta in urma cu mai bine de un an, dupa intalnirea de la Ditrau, la care nu a primit raspuns. „Macar sa incepem o discutie cu institutia presedintelui, in legatura cu problema autonomiei, sa se inteleaga ce vrem noi, in ce forma. Autonomia nu se poate obtine fara actul Parlamentului si al forurilor puterii. Vrem sa explicam exact ce este autonomia pe care noi o vrem”, a declarat vicepresedintele CNS.

Acesta sustine ca tot ce doreste este o discutie de fond, in locul politicianismului inutil. „Nu s-a inteles bine problema autonomiei, de aceea politicienii romani nici nu vor sa auda. Suntem siguri ca nu se cunosc avantajele acestei forme”, a mai spus Ferencz Csaba.

Presedintele Traian Basescu se afla in judetul Covasna de aproape o saptamana si este cazat la vila de protocol din statiunea Covasna, de unde pleaca in diferite locatii. Acesta se va afla in judet pana duminica. Intre timp, seful statului a vizitat Spitalul de Cardiologie, a fost la Zilele Comandaului si a inmanat premii la Balcaniada de la Sancrai, impreuna cu sotia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.