Seful politiei isi va prelua postul dupa finalizarea procedurilor de nominalizare. Tot atunci, va fi numit un succesor la sefia IGPR.

Chestorul Fatuloiu a fost numit la sefia Politiei acum doi ani, dupa ce fusese director adjunct al Directiei de crima organizata. Din 2000 pana in 2004, Fatuloiu a fost seful Politiei Capitalei, de unde a fost demis in urma scandalului cu Stelian Ogica. Numele lui Fatuloiu a fost legat insa de mai multe scandaluri, ultimul fiind cel cu accidentele in lant petrecute in urma cu o luna pe Autostrada Soarelui. Politia a fost acuzata atunci ca nu si-a facut datoria. Imediat dupa producerea acestor accidente, Dan Valentin Fatuloiu a plecat in concediu de odihna in Antalia. La acea data singurul care a avut de suferit a fost Dumitru Jianu, fostul sef al Politiei Rutiere, care a fost eliberat din functie de ministrul de Interne Cristian David.

Procedura privind numirea in noua functie a lui Dan Valentin Fatuloiu este destul de lunga, deoarece Directia generala de relatii internationale a Ministerului de Interne rebuie sa faca un raport care la randul sau trebuie semnat de ministrul de Interne, dupa care documentele vor fi trimise la Ministerul Afacerilor Externe.