Fostul sef de stat Ion Iliescu a catalogat, miercuri, intr-o declaratie pentru Mediafax, drept "total aberanta" concluzia care se desprinde din rechizitoriul in dosarul mineriadelor, organele judiciare deplasand raspunderea pentru actele incriminate de la infractori la cei chemati sa apere ordinea.

"Este total aberanta concluzia care se desprinde din materialul pe care l-a publicat Procuratura, cu posibile urmari grave pentru ordinea constitutionala si pentru apararea ordinii publice, ca organele judiciare sa
deplaseze raspunderea pentru acte grave indreptate impotriva institutiilor statului si a ordinii publice, de la infractori si sustinatorii lor, spre cei chemati sa apere ordinea publica", a afirmat Iliescu.

Fostul sef al statului s-a aratat revoltat si a dezaprobat, totodata, mentionarea sa, ca invinuit, in cadrul rechizitoriului, fiind de parere ca organele judiciare nu trebuie sa introduca in judecatile de valoare pe care le fac speculatii de ordin politic.

"Nu pot sa nu-mi exprim dezaprobarea si revolta pentru mentionarea mea in cadrul comunicatului ca invinuit, desi se face precizarea ca s-a disjuns cercetarea cauzei in conformitate cu decizia Curtii Constitutionale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.