Presedintele Traian Basescu a raspuns acuzatiilor lansate de Radu Mazare, potrivit carora seful statului ar fi in spatele dosarului sau de la DNA, spunand ca dezaproba "modul lipsit de demnitate" in care "unii politicieni" incearca sa isi sustina nevinovatia, informeaza NewsIn.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, dezaproba modul lipsit de demnitate in care unii politicieni aleg sa isi sustina nevinovatia, incercand sa inventeze conspiratii politice si lansand acuzatii fara acoperire la adresa unor institutii ale statului. Seful statului considera ca oamenii politici, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie sa aiba o conduita demna in fata justitiei, chiar daca se afla intr-o situatie dificila, generata, probabil, de propriile lor fapte", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiala.

Reactia vine dupa ce Radu Mazare, audiat in calitate de invinuit intr-un dosar privind activitatea Primariei Constanta, a declarat ca este nevinovat si a sustinut ca are acoperire legala pentru toate activitatile desfasurate. Mazare a mai sustinut ca acesta ar fi un dosar politic prin care s-ar urmari scoaterea sa din cursa pentru primarie la viitoare alegeri locale. In sprijinul acestor afirmatii, primarul Constantei le-a aratat jurnalistilor mai multe articole din presa locala si centrala, sustinand ca, in urma cu o saptamana, cand presedintele Traian Basescu a fost la Constanta pentru a boteza o nava, ar fi vazut si niste sondaje de opinie din reiesea ca el ar putea castiga un nou mandat la Primaria Constantei cu un procent de peste 60%, urmatorul contracandidat avand mult sub 10%. Radu Mazare a mai declarat ca Basescu ar fi spus atunci: "Pe asta ori il fac, ori o dau la pace cu el". "Eu nu vreau s-o mai dau la pace cu Basescu dupa ce m-a hartuit atata in ultimii doi ani si jumatate, acesta fiind un dosar facut la comanda politica", a conchis Mazare.

Potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale, seful statului "apreciaza faptul ca institutiile care administreaza justitia in Romania nu mai au complexe in fata oamenilor care detin putere sau bani si le incurajeaza sa isi faca in continuare datoria". In incheiere, Basescu isi reafirma dorinta ca in Romania sa existe o justitie independenta de factorul politic si toti cetatenii sa fie egali in fata legii, indiferent de functia pe care o ocupa.

Primarul Constantei este cercetat de DNA in alte patru dosare. In 29 martie anul acesta, el a scapat de un alt dosar in care procurorii anticoruptie au dat solutia de neincepere a urmaririi penale. Dosarul viza activitatea din ultimii cinci ani de la Primaria Municipiului Constanta si se afla in faza cercetarilor preliminare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.