Trei soldati romani au fost raniti anul acesta in conflictele din Irak si Afganistan. Ca si in anii precedenti, Ministerul Apararii (MAp) a prezentat cazurile cosmetizat, desi militarii aveau rani grave.

Ministerul Apararii relateaza pe larg misiunile reusite, insa este foarte discret cind vreun militar pateste ceva.

Ultimul soldat ranit, pe 1 august, in Afganistan, sergentul major Ionel Sorinel Berchetaru, de 30 de ani, din Batalionul 33 Vinatori de Munte „Posada“, a fost adus ieri in Romania. Avionul a sosit pe aeroportul Otopeni in jurul orei 14.35, fapt care a fost tinut secret de MAp pina in jurul orei 16.00. Presa a asteptat degeaba sosirea militarului, pentru ca a fost acoperita de minister. Berchetaru a fost luat cu o salvare direct de la scara avionului si dus la Spitalul Militar Central. Ministerul a precizat apoi pentru presa ca a fost dorinta lui Berchetaru sa evite intilnirea cu jurnalistii.

Sergentul a fost ranit in abdomen intr-un atac cu mortiere asupra taberei din sudul Afganistanului si a fost transferat in Romania dintr-un spital din Germania, din baza americana Ramstein. Este al treilea spital prin care a trecut romanul.

Initial, MAp a anuntat intr-un comunicat de presa ca rana acestuia este „superficiala“, insa militarul a fost operat la Qalat, unde medicii i-au scos schije din abdomen si din intestinul gros. Apoi, ministerul a anuntat ca Berchetaru a fost trimis la Kandahar, pentru „ingrijiri postoperatorii si recuperare“, iar o zi mai tirziu a ajuns in Germania, tot „pentru ingrijiri postoperatorii si recuperare“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.