Membrii Colegiului CNSAS au decis in sedinta de astazi sa solicite institutiilor detinatoare de arhiva reverificarea prelatilor BOR, desi, conform legii, acestia sunt verificati doar la cerere dupa ce ocupa functia respectiva, nu din oficiu, au declarat pentru NewsIn oficiali ai institutiei.
Potrivit lui Mircea Dinescu, CNSAS se va adresa SRI si SIE pentru a cere reverificarea unor prelati BOR, in special a candidatilor vehiculati in presa pentru scaunul patriarhal. Dinescu a precizat ca institutia nu este obligata sa faca aceasta verificare din oficiu, dar ca a decis sa se autosesizeze dupa reaparitia in presa a unor informatii despre trecutul colaborationist al unor prelati ce ar intentiona sa candideze pentru Patriarhie.

Potrivit reprezentantilor CNSAS, demersul este si urmare a cererii de verificare depusa anul trecut de Forumul Civic Romanesc, organizatie care a criticat incetineala cu care Colegiul ii verifica pe clerici.
Reprezentantii Colegiului spera sa obtina raspunsuri de la cele doua servicii pana la sfarsitul lunii, inainte de alegerile pentru BOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.