Medicii care l-au operat pe Patriarhul Teoctist nu au facut greseli, iar posibilitatea unui caz de malpraxis este exclusa. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentantii Colegiului Medicilor Bucuresti. O decizie finala insa in ceea ce priveste acuzatiile care le sunt aduse medicilor de la Fundeni va fi luata de Colegiul National al Medicilor, institutia care va prelua ancheta.

Presedinte Colegiul medicilor, Sorin Oprescu, a declarat ca nu sunt intrunite elementele pentru abateri de la deontologie sau de la buna profesie si ca s-a exclus posibilitatea de malpraxis.

Ionel Sinescu, medicul care l-a operat pe Patriarh, sustine ca nu este vinovat de moartea lui Teoctist

Seful Clinicii de chirurgie urologica din cadrul Spitalului Fundeni a declarat aseara, in cadrul emisiunii Ultima Ora de la Realitatea TV, ca Patriarhul nu avea o infectie urinara inainte de a fi operat.

"I-am facut, printre altele, urocultura, la Fundeni si a iesit negativa. Deci nu exista nici un microb in urina. Diagnosticul profesorului Ursea este neclar", a spus medicul. Acesta recunoaste insa ca nu a avut semnatura Patriarhului inainte de a instra in sala de operatii, deoarece Patriarhul a fost cel care a solicitat internarea si operatia.

Patriarhul Teoctist a murit luni pe 30 iulie, la scurt timp dupa ce suferise o interventie chirurgicala la prostata. Colegiul medicilor s-a autosesizat dupa ce in presa centrala au aparut o serie de materiale in care Nicolae Ursea, medicul personal al patriarhului, a declarat ca operatia a incalcat toate protocoalele medicale. Ursea sustinea ca Sinescu ar fi trebuit sa obtina o semnatura de la Patriarh prin care acesta sa se declare de acord cu interventia chirurgicala.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.