Florian Pittis a fost un binecunoscut mason, el fiind de cativa ani purtatorul de cuvant al Marii Loji Nationale din Romania, singura structura recunoscuta international. Prin bunavointa Supremului Consiliu al masonerieri de rit scotian antic si acceptat, va prezentam imagini ale unui reuniuni masonice la care a participat Florian Pittis.
La capataiul sau au stat in aceste zile, pe langa membrii familiei si prieteni, multi frati masoni. Ei au putut fi recunoscuti dupa salutul cu mana la inima, simbol al dragostei fratesti. Florian Pittis era un vechi mason si ocupa un rang inalt in Masoneria romana. In sicriu, el poarta pe maini manusile albe, simbol al puritatii, cinstei si corectitudinii. De altfel, marele actor si muzician va fi inhumat cu mai multe insemne masonice, potrivite rangului sau.

Potrivit site-ului revistei oficiale a Marii Loji - 'Forum Masonic' , Marea Loja Nationala avea la inceputul acestui an 6.234 de membri activi, organizati in 203 Loji regular constituite in toata tara. In acestea lucreaza 4.657 de maestri, 690 de companioni si 887 de ucenici, plus un numar de 512 candidati care bat la portile Templului.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.