Doua garzi regionale de mediu din tara au sedii care au fost achizitionate fara licitatie publica si la preturi de cinci-sase ori mai mari decit valoarea lor reala.
Unul dintre sediile Garzii Regionale de Mediu de la Suceava si cel al Garzii de Mediu pentru Biosfera Delta Dunarii din Tulcea au fost cumparate fara licitatie publica, prin achizitie directa si la preturi supraevaluate. Acestea au fost concluziile unui control realizat de o echipa din cabinetul actualului sef al Garzii de Mediu, Octavian Popa. Acesta a declarat pentru Cotidianul ca a recurs la aceasta masura dupa ce Corpul de Control al institutiei pe care o conduce a sustinut in mod repetat ca nu a gasit nici o neregula in ceea ce priveste achizitiile publice. Popa a mai spus ca a formulat si o plingere la DNA, pentru a solutiona cazul, si ca cei doi comisari regionali din Suceava si, respectiv, Galati, de care tine Tulcea, au fost suspendati din functie.

„Sediul de la Suceava a fost cumparat de Garda Regionala de Mediu cu 18 miliarde de lei vechi, in conditiile in care Pavel Padure, de la care Garda a luat sediul, achizitionase cladirea cu sase miliarde de lei vechi inainte cu 20 de zile. In plus, actele si certificatele fiscale pe baza carora s-a facut tranzactia erau false“, a declarat seful Garzii de Mediu. Popa a mai spus ca „sediul de la Suceava e in afara orasului, nu are utilitati, iar pretul real ar fi undeva la patru miliarde de lei vechi“, adica de aproape cinci ori mai putin decit pretul achizitionarii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.