Firma bucuresteana Dracula Society Prodalimpex SRL a trimis ieri o notificare CJ Brasov prin care anunta autoritatile de sub Tampa ca a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) marca "Dracula", inca din 1997, avertizandu-le ca nu au dreptul sa intreprinda nici o actiune in legatura cu acest mit.

Potrivit copiilor dupa certificatul de inregistrare, marca a trecut in proprietatea industriala a titularilor Lefter Ion-Cristian si Latea Brandes stefan, pe termen de zece ani, respectiv pana in 2011.

Pe de alta parte, CJ Brasov a semnat in 14 iulie un protocol de colaborare cu firma Draco Carpat SRL, societate ai carei actionari sunt romancierul francez de origine romana Paul-Loup Sulitzer si senatorul PSD Razvan Theodorescu, in vederea exploatarii brandului Dracula. In urma acestei asocieri, in cazul in care protocolul va fi aprobat in plenul CJ, judetul Brasov urmeaza a incasa 20% din cifra de afaceri a companiei in urma exploatarii brandului Dracula, in timp ce participatia CJ Brasov va fi de 2%.