Disputa pentru marca "Dracula" scoate la iveala o intelegere intre Aristotel Cancescu, presedintele CJ Brasov, membru PNL, si firma senatorului PSD Razvan Theodorescu, pentru exploatarea marcii ilustrului vampir.

Firma bucuresteana Dracula Society Prodalimpex SRL a trimis ieri o notificare CJ Brasov prin care anunta autoritatile de sub Tampa ca a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) marca "Dracula", inca din 1997, avertizandu-le ca nu au dreptul sa intreprinda nici o actiune in legatura cu acest mit.

Potrivit copiilor dupa certificatul de inregistrare, marca a trecut in proprietatea industriala a titularilor Lefter Ion-Cristian si Latea Brandes stefan, pe termen de zece ani, respectiv pana in 2011.

Pe de alta parte, CJ Brasov a semnat in 14 iulie un protocol de colaborare cu firma Draco Carpat SRL, societate ai carei actionari sunt romancierul francez de origine romana Paul-Loup Sulitzer si senatorul PSD Razvan Theodorescu, in vederea exploatarii brandului Dracula. In urma acestei asocieri, in cazul in care protocolul va fi aprobat in plenul CJ, judetul Brasov urmeaza a incasa 20% din cifra de afaceri a companiei in urma exploatarii brandului Dracula, in timp ce participatia CJ Brasov va fi de 2%.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.